13 Ağustos 2011 Cumartesi

Arda’nın fendi Terim’i yendi


Fatih Terim de kabul edecek, gün Arda’nın günü! Öyle ya daha düne kadar bakın ben gitme dedim Arda da burada bizlerle birlikte kalmaya ikna oldu havalarıyla basının karşısına çıkan Terim bu gün otoritesine inen darbenin kendisini acıtmadığını göstermeye çalışıyor. Bunu yaparken de kendine has yukarıdan bakışıyla, bir Arda gider bin Arda gelir havalarından da ödün vermeyerek, önemli olan 10 numara değil içindeki diyecek 
kadar da klişenin içine gömülerek...

Arda akıllı çocuk, başına gelecekleri bizden daha önce kestiriyordu haliyle. Hem Terim’i daha iyi tanıyor hem de doğrudan onunla muhattap oluyordu. O nedenle stratejisini akıllıca kurmuştu. Milli takım kampındayken transferini yapıp, hemen ertesi gün de basının karşısına çıkıp elveda deyiverdi. Fatih hocanın kendisine anlayış göstereceğini, vaktiyle hocanın da Fiorentina’ya gittiğini, kendisini en iyi onun anlayacağını söylerek uyguladığı savunma sanatına da hayran kaldım. Fatih Terim’in, o futbolcu ben hocayım karşı atağını yemeden de İspanya’ya uçtu zaten.

Ben akıl almam akıl veririm diyen bir teknik adamın da karşısındakine başka bir şans bıraktığını düşünmek güç. Ne diyelim, ilk çalım Terim’e geldi umuyoruz, aynen devam eder Arda çalımlarına.. Sempatik, duygusal, samimi ve hani bizim mahalledeki çocuklardan biri sıcaklığıyla sevdiğimiz Arda’yı ilgiyle takip edeceğiz. Önemli olan 10 numara değil, önemli olan Arda diyeceğiz...

Romantik Komedi
2003-2004 sezonun 18. haftasında lider Beşiktaş, 5 oyuncusunun Samsunspor karşısında Cem Papile tarafından kırmızı mkartla ihraç edildiği ve 4-1 yenildiği maçın ardından düşüşe geçmiş, dönemin teknik direktörü puan farkının eriyip liderliğin kaptırılmasından sonra “Türkiye Çavuşesku dönemi Romanyasına benziyor bu haliyle” demişti. Ardından Rumen hoca apar topar kovuldu. Çavuşesku döneminde şike, hakem satın alma, teşvik hikayeleri futbol gündeminden hiç mi hiç eksik olmazdı... Neyse Lucescu en son Saraçoğlu’nda görüldü, hâlâ Shaktar’ın başındaydı, sahi o maç ne oldu, kaç kaç bitti? Yoksa daha bitmedi mi!!!

Gündem Dışı
İspanyol Futbolcular Derneği (AFE) Başkanı Luis Rubiales, Profesyonel Futbol Ligi (LFP) ile aralarında yaşanan anlaşmazlıktan dolayı normalde 20 Ağustos'ta başlaması öngörülen İspanya 1. ve 2. futbol liglerinde 2 hafta greve gitme yönünde karar aldıklarını açıkladı. Türkiye'de Kulüpler Birliğine karşılık gelen İspanya'daki LFP ile yaz boyunca görüşemeler yapan AFE, taleplerine karşılık mutabakat sağlanamamasından dolayı greve gitme kararı aldıklarını duyurdu. AFE Başkanı Rubiales, İspanya Milli Takımı'nın da futbolcuları olan İker Casillas, Carlos Puyol, Xabi Alonso, Fernando Llorente ve Santi Cazorla'nın da aralarında olduğu bir grup futbolcuyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, grev kararının oybirliğiyle alındığını söyledi. "Futbolcular olarak daha fazla para istemiyoruz sadece sözleşmelerimizin tamamen yerine getirilmesini istiyoruz" diyen Rubiales, AFE ile LFP arasında yeni bir anlaşma sağlanmadan liglerin başlatılmayacağı tehdidinde bulundu. 

Ekşi Futbol
Ofsayt: Rakip takım defans oyuncularının arkasına sarkmak isteyen forvet oyuncularının sarktıklarını zannettikleri an.

Müzik Kutusu
Arda Turan giderken, böyle yakasını kaldırmış, etrafa gülücükler saçıyordu. Belli ki çocuk bir rahatlamış, üzerinden ciddi bir yük kalkmış. Hepimizin böyle anları vardır. Bir şeyi çok isteriz, olması için çaba sarfederiz ve hedefe ulaşırız. İşte o an bir boşalım yaşar ruhumuzun derinler akar gider korkular... Çocukluğumuza kadar gider huzur, elimize bir top verilmiş, ağaçların arasında oynuyoruzdur. Kings of Convenience’ın değerli çalışması Misread bu huzuru hem şarkı hem de klibiyle fazlasıyla karşılıyor.


Hiç yorum yok: