31 Mart 2010 Çarşamba

Tribünler Ertuğrul Sağlam'a tapıyor


Bursaspor’u dakika dakika takip eden NTV muhabiri Devrim Çetin ile Bursapor’un yükselişi ve tribünlere yansıması üzerine lafladık... Devrim Bursa’da olan biten ne varsa aktardı, şehrin şampiyonluğa hazır olduğunun altını çizdi... “Şehrin şampiyonluk için hazır olmamasına bir neden yok. Aslında bazı kesim Avrupa’ya gitsek bile yeter derken, bazıları ise bu kadar gelmişken buradan şampiyonluğu vermeyelim diyor. Ama tüm Bursa şampiyonluğa hazır diyebilirim. Bunu İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçındaki 30.206 biletli seyirci gösterdi sanıyorum.”

Tribünlerin de nabzını yakından tutan Devrim’e göre yeşil beyazlı yürekler havaya girmiş bile
, “Bursa şehri şampiyonluğa susamış durumda ve en son Denizlispor maçında karnavaldan farkı yoktu ortamın. Maçtan 1 saat önce Mudanya bandosu, maç başlamadan önce saha kenarında kılıç kalkan ekibi ve tribünlerdeki müthiş coşku. Bursasporlu taraftarlarla sürekli irtibat halindeyim ve tek deplasman olarak Galatasaray maçını görüyorlar. Diğer deplasman Gençlerbirliği maçında ise Ankaragücü tribünleri (rahat olun, biz sadece 15 bin kişi oluruz) demiş zaten.”

Peki bu şampiyonluk lafı baskı yaratıyor mu? “Şampiyonluk lafı futbolcularda baskı yaratmıyor tam tersine inanılmaz bir şekilde motive olmuşlar buna. Ben sürekli oyuncularla irtibat halinde olan biriyim ve bunu en az 4-5 futbolcuyla konuştum daha önce. Son maçlarda bir heyecan oluyor mu, nedir durumunuz dediğim her futbolcu (tabiki az da olsa var ama biz maç maç düşünüyoruz, o şekilde daha kolay sonuca gidiliyor) diyorlar.”

Adettendir, sormadan edemiyorum... İdmanlara baklava-çörek gitmeye başladı mı? “İdmanlarda Ertuğrul Sağlam zaman zaman taraftara açık yapıyor ve yarı maç gibi dolu oluyor idmanlar. Baklava-çörek zaten her açık antrenmanda ve taraftara açık olmayan antrenmanlarda bile gidiyor.”

Yaşlısı genci Bursa halkı futbolu gündemin ilk sıralarına taşıdı mı? “Şu anda Bursa’da herkesin gözü Bursaspor’da. Bulunmaz bir fırsat olarak görülüyor şu andaki puan cetveli ve kalan maçlar. Buraya kadar gelinmişken şampiyonluğun kaçırılmaması isteniyor.”

Ergiç denilince orta saha mı yoksa duruş mu aklına geliyor? “Benim Bursaspor’da en çok beğendiğim oyuncu. Sezon başında alındığında da en çok bu oyuncu için sevinmiştim ve hatta hayret bu adam buralara nasıl geldi bile dedim yakın çevreme. Bence Ergic denince hem orta saha hem de duruşu aklıma geliyor.”

Ozan İpek mi, Volkan Şen mi... Ertuğrul Sağlam mı, Ergiç mi... Bursa taraftarı daha çok hangi kanadı kullanmayı seviyor? “Ertuğrul Sağlam’a tribünler adeta tapıyor. Yıllardır küfür ile söylenen Bursaspor’un meşhur üçlüsü tezahuratı vardı ve Ertuğrul hoca onun küfürsüz söylenmesini rica etti ve artık bu tezahürat küfürsüz söyleniyor.”

Sence Bursa'nın kendi çocuklarının takımın başarısındaki rolü nedir? “Sercan Yıldırım’ın artık kalitesini tartışmaya gerek yok sanırım. Volkan Şen için de aynı şeyler geçerli. Sercan bu sezon sakatlığı nedeniyle takıma çok fazla katkı koyamadı belki ama Volkan Şen oynadığı maçlarla gereken katkıyı gösterdi. Son maçlarda A takıma yükselen İsmail Haktan Odabaşı var ve geleceğin yeni Volkan Şen’i diyorum ben kendisine. Ayrıca Muhammed Demir, Serdar Aziz, Eren Albayrak gibi oyuncular da forma bekliyor.”

3 büyük deneyimi olan oyuncuların tribünle diyaloğu nasıl? “Tribünlerle diyaloğu iyi olmayan bir oyuncu yok. Zaten tribünlerle arası kötü olan bir futbolcu olsa Bursa’da oynamaya devam etmesi çok zor.”

Taraftarın en çok sevdiği tezahürat... “Atkı şov eşliğinde Odam kireç tutmuyor...”

En çok ilgi gösterdiği futbolcu... “Aslında bütün futbolculara ilgi müthiş ama bu sezon genelde yedek kulübesinde oturmuş olmasına rağmen sempatik hareketleri nedeniyle Krita tribünlerde çok sevilen bir isim.”

Gerçekten timsah getirme durumu söz konusu mu? “Aldığım son duyuma göre İngiltere’de yaşayan bir Bursasporlu iş adamı son oynanacak Beşiktaş maçına kafes içinde timsah getirilmesi için sponsor olmayı kabul etmiş. Sanıyorum bu son maçta olacak.”

Sezon sonunda yıldız adaylarından ciddi gelir elde etme planı var mı? “Anladığım kadarıyla şampiyon olunduğu taktirde elindeki yıldız oyuncular (Sercan Yıldırım, Volkan Şen, Ozan İpek) satma taraftarı değiller, hatta yönetim en az iki tane ismi Avrupa’da da bilinen yabancı oyuncu getirme çabasında.”

Medya başarının dostu, taraftarı Bursaspor'u başarısızken de destekliyor mu? “Bunun için çok kısa bir şey yazsam yeterli olur herhalde. Bursaspor tarihinde sadece bir kez 2. Ligde oynadı ve o dönemde bile Bursaspor’un maçlarında 20 bin civarında seyirci oluyordu. Bu herhalde herşeyi anlatıyor...”

Şampiyon olunursa nasıl bir kutlama planlıyorlar... “Bu herhalde son haftalara doğru netleşir, şu ana kadar bu şekilde ya da şu şekilde farklı bir şey olacak diye bir şey işitmedim.”

Son olarak; şampiyon olunamazsa şu ana kadar ki başarı desteklenir mi? Yoksa hayalkırıklığı olarak mı görülür? “Taraftar kalan maçlar itibariyle bir daha böyle bir şans gelmesinin zor olduğunu ve bu fikstür avantajının değerlendirilmesi görüşünde. Türkiye’de 5. şampiyonun yıllardır gelmediği ortamda bu kadar gelinmişken buradan şampiyonluğun verilmesi tabiki sadece Bursa’da değil tüm Türkiye’de hayal kırıklığı yaratabilir.”

Hiç yorum yok: