6 Ocak 2012 Cuma

Fenerbahçe'nin şampiyon olmasından korkuyorlar

Fenerbahçe, bu gün hep birlikte okuduğumuz, sonunu merakla beklediğimiz bir romanın adıdır. Aykut Kocaman, onun oyuncu topluluğu ve milyonlarca Fenerbahçe taraftarı da bu romanın baş kahramanıdır. Büyük Fenerbahçe ailesi bir inanca sarılmış ve bunun kavgasını vermektedir. Bu inanca içerden ya da dışarıdan kim hançer soktuysa son sayfada bunun hesabını verecektir. Ama kahramanlarımızın geçen sezondan başlayarak bu güne değin harcadığı emeğe kimse saygısızlık edemez.


'Güç dengesi' meselesi


 Aykut Kocaman önemli bir şey söyledi, “güç dengeleri değişti” dedi. Kimileri bunu eskiden Fenerbahçe için çalışan mekanizma artık Galatasaray için çalışmaya başladı şeklinde algıladı. Ama bana kalırsa Aykut hoca, sadece kendi takımı özelinde bu değerlendirmeyi yapıyor ve esasında 3 Temmuz'dan bu yana kulübün üzerinde dolaşan kara bulutların futbola dair tüm unsurları etkilediğine dem vuruyor.


 Misal, Fenerbahçe'ye karşı oynayan bir oyuncusunuz ya da Fenerbahçe'nin maçını yöneten bir hakem, geçen sezon da bi şekilde aynı durumdaydınız, yine Fenerbahçe'ye karşı oynamış ya da bir maçını yönetmiştiniz, bu gün sahaya çıkarken üzerinizde oluşacak psikolojik baskıyı bir düşünün... Terinin son damlasına kadar koşmamak mümkün mü? Fenerbahçe lehine düdük çalmak kolay mı? Kolay olmadığını bu sezon oynanan pek çok maçta görüyoruz, ince ince yasemince...


 Futbol iklimimizi değiştiren bir süreç yaşamaktayız ve Aykut hoca bunu “güç dengesi” şeklinde dile getirmiş, sadece bu. Elbette işin içinde hile hurda var ise sorumluları cezasını çekmeli, futbolumuz da temiz kramponlarla yoluna devam etmeli. Bunu kendisi de defalarca dile getirdi.Ama neticelenmemiş, hatta bence üzerine sürekli yanlışlar eklenerek ilerleyen bu süreçte yaşanan mağduriyeti de görmezden gelemeyiz. 


Futbolun egemenlerinin nasıl bir senaryo üzerinde çalıştıklarını kestirmek elbette güç ama bir taraftan Şampiyonlar Ligi'nden men edilmiş, diğer taraftan kendi liginde küme düşürülememiş, olası küme düşme kararı sezon sonuna bırakılmış bir takımın şampiyon olmasından KORKUYORLAR!..

Hiç yorum yok: