15 Mayıs 2010 Cumartesi

'Alemin kralı' gidiyor...


‘Sezon biter skandallar bitmez.’ Şampiyonluk parolasıyla başladığı sezonda Galatasaray’ın payına bu cümle düştü. Ligin devre arasında İngiltere Premier Ligi takımlarından Manchester City’den büyük umutlarla transfer edilen Brezilyalı golcü Joao Alves de Assis Silva, dün ligde oynanacak olan son maçı, Gençlerbirliği randevusunu beklemeden izinsiz olarak ülkesine gitti. 21 Ocak 2010’da Galatasaray Kulübü’nün resmi internet sitesinden transferi duyurulan Jo, camiada büyük bir heyecan yaratmış, Sarı-Kırmızılı taraftarlar Brezilyalı oyuncunun İstanbul’a gelişinde havalimanına giderek kendisine büyük bir ilgi ve sevgi gösterisinde bulunmuştu. Ayrıca spor basını, bu transferi ‘dahi’ olarak addettikleri Futbol Şubesi Başkanı Haldun Üstünel’in önemli başarılarından biri olarak değerlendirilmişti.

‘Kasap futbolcu’ların hedefiydi!
Sezon içerisinde istenilen performansı gösteremeyen, Antalyaspor’la oynanan ilk kupa maçında sakatlanmasıyla birlikte Başkan Adnan Polat’ın ‘Kasap futbolculara dikkat’ tartışmalarını başlatmasına vesile olan Jo, daha sonra spor basını ve taraftarlar tarafından evinde verdiği partiler dolayısıyla ‘Âlemci’ unvanını almıştı.
Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda toplam 15 maçta forma giyip üç gole imza atan Brezilyalı, yıl başında kiralık olarak forma giydiği Everton’dan da izinsiz olarak ülkesine gitmiş ve İngiliz ekibiyle bu gerekçeyle yollarını ayırmıştı.
Jo, ligde oynanan Diyarbakırspor maçında ikinci yarıda oyuna dahil olmuş ve topla buluştuğu her pozisyonda Galatasaray taraftarlarınca ıslıklanmıştı.

Hiç yorum yok: