7 Mayıs 2010 Cuma

Kırık kalpler durağında inecek var!

Turkcell Süper Lig'de 33. haftanın ilk maçında Beşiktaş, Manisaspor'u 2-0 mağlup etti.

Beşiktaş'ta teknik direktör Mustafa Denizli, kalede hafta içi kontratını yenileyen Hakan Arıkan'a şans tanırken, Alman Fabian Ernst ve İbrahim Üzülmez'i yedekler arasında oturttu. Tecrübeli teknik adam, 17 kişilik kadro ile sahaya çıkarken, Serdar Özkan ve İbrahim Kaş'ı belki de kafasından silmiş izlenimini veriyordu. Genç oyuncular Cumali, Atınç ve Ali Kuçik de kulübede Denizli'den forma bekliyordu. Ayrıca Denizli, sakatlıktan kurtulan 8 milyon euroluk Tabata'yı ilk onbirde sahaya sürdü.

Mustafa Denizli, ikinci yarıda Sivok ve Tabata'yı kenara çekerken, bu oyuncuların yerlerine İbrahim Üzülmez ve Ernst'i sahaya sürdü.

69. dakikada ilk yarıda etkisiz kalan Nihat Kahveci siyah-beyazlı ekibi 1-0 öne geçiren golü Manisaspor ağlarına bıraktı. Bu golün şokunu üzerinden atmaya çalışan Manisaspor, 71. dakikada genç defans oyuncusu Hüseyin'in ters vuruşuyla ikinci golü kalesinde gördü.

İkinci golden sonra zaman zaman Beşiktaş kalesine gitmeye çalışan Manisaspor bunlarda etkili olamadı ve maç 2-0 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR
* Maçın 42. dakikasında sağdan gelişen atakta, Beşiktaşlı Rıdvan Şimşek sakatlandı. Genç oyuncu mücadeleye sedyeyle terk ederken yerine bir başka genç isim, Atınç Nukan oyuna dahil oldu. Sedyede gözyaşlarını tutamayan Rıdvan'ın sol bileğinin dışında bir kırık olduğu açıklandı.

* Siyah-Beyazlı taraftarlar, 'Fener gol gol gol, 30 sene oluyor' tezahüratları yapıp 'Urfa’nın etrafı dumanlı dağlar' türküsünü söyleyerek, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Şanlıurfa’da Trabzonspor’a kaybeden ezeli rakipleri Fenerbahçe’ye göndermede bulundu. Maçın başlama düdüğünün ardından da tüm tribünler hep bir ağızdan Şanlıurfa türküsünü yeniden söyledi. Öte yandan taraftarlar Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve federasyon aleyhine tezahüratlar yaptı. Taraftarlar, küfürlü tezahüratlar yaparken, stat hoparlörlerinden kötü tezahürat yapılmaması istendi.

* Hafta içinde sözleşme yenileyen kaleci Hakan Arıkan, Manisaspor karşısında 'ilk 11’de sahaya çıktı. Kaleci Rüştü, kadroda yer almazken yedek kaleci olarak da Korcan Çelikay kulübedeydi. Kartal'da Ferrari, Yusuf, Holosko, Nobre, Ekrem ve Uğur sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı.

* Galatasaray’a gideceği yönünde spekülasyonlar yapılan Serdar Özkan'la yine sezon sonunda kiralık geldiği İspanya’nın Getafe takımına dönecek olan İbrahim Kaş da kadroda yer almadı. Sakatlığı nedeniyle uzun süredir forma giyemeyen Rodrigo Tabata da, uzun süre sonra ilk 11’de forma şansı buldu.

Hiç yorum yok: