2 Mayıs 2010 Pazar

Bayern Şampiyon gibi


Bayern Münih sahasında Bochum'u 3-1 yenerek bir eliyle şampiyonluk tabağını havaya kaldırdı.

Ligdeki tüm maçların aynı saatte oynadığı karşılaşmada, Bayern
evinde Bochum'u 3-1'lik skorla geçerken yüzde 99,9 şampiyonluğa ulaştı. Sahasında Mesut Özilli Bremen'e 2-0 yenilen Schalke'nin sadece teorik olarak şampiyonluk şansı var. 64 puanlı Schalke'nin şampiyon olması için son maçta Mainz deplasmanında farklı galip ve 67 puanlı Bayern Münih'in de ligden düşmesi kesinleşen Hertha Berlin deplasmanında farklı yenilmesi gerekiyor. Bayern'in Schalke'ye karşı artı 17 gol averajı üstünlüğü bulunuyor.

BAYERN MÜNİH-BOCHUM: 3 - 1
Bayern Münih konuk Bochum'u 2-0'lık skorla geçerek mutlu sona ulaştı. 69 bin kişinin izlediği Allianz Arena'da Bayern genç yıldızı Thomas Müller'in 18 ve 20'nci dakikalarda attığı iki golle 2-0 öne geçti. Hamit Altıntop'un oynamadığı maçta Müller 69'ncu dakikada kendisinin ve Bayern'in üçüncü golünü atarak Devler ligi zaferi sonrası ligdede taraftarlarını coşkuya boğdu.: 3-0. Maçın skorunu Bochum'dan Fuchs'un 85'nci dakikadaki golü belirledi: 3-1. Bayern 22 Bundesliga şampiyonluğunu son

SCHALKE-WERDER BREMEN: 0 - 2
Schalke sahasında Werder Bremen'e 2-0 yenilerek şampiyonluk rüyasını hemen hemen bitirmiş oldu. İlk yarısı golsüz berabere kapanan Schalke Veltins Arena'yı tıklım tıklım dolduran 61 bin 372 seyirci ikinci yarıda Bremen'in golleriyle şok oldu. Mesut Özil 55. dakikada doğduğu ve alt yapısında yetiştiği Schalke'ye attığı golle stadyumu sessizliğe boğdu. 65. dakikada Bremen Almeida ile farkı ikiye yükseltti: 0-2.

BAYER LEVERKUSEN-HERTHA BERLİN: 1 - 1
Bayer Leverkusen konuk Hertha Berlin ile 1-1 berabere kalarak iki önemli puan kaybederken, sahadan bir puanla ayrılmasına rağmen Hertha 13 yıl sonra Bundesliga'dan düşen ilk takım oldu. Hertha Berlin Bay Arena'da 12. dakikada Rafael'in golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapadı. 59. dakikada Friedrich beraberlik golünü kaydetti.: 1-1. Eren Derdiyok ve Kiessling' li golcü forveti ve genç bir kadrosuyla evinde iyi maçlar ve bol gollü galibiyetler alan Leverkusen bu maçta taraftarlarını şaşırttı. Bundesliga'da oynadığı iki maçta iki gol kaydeden genç Leverkusen'li genç yetenek Burak Kaplan üçüncü maçında gol atamadı.

DORTMUND-WOLFSBURG: 1 - 1
Borussia Dortmund kendi seyircisi önünde Wolfsburg ile 1-1 berabere kalarak yenişemedi: 1-1. Signal İduna Park'ı dolduran 80 bin seyirci karşısında burnu kırık olduğu için iki haftadan beri yüz maskesiyle oynayan Nuri Şahin 35. dakikada takımının kazandığı penaltıyı kullandı. Nuri'nin atışında Wolfsburg kalecisi Benaglio gole geçit vermedi. Son şampiyon Wolfsburg 69. dakikada Dzeko ile sevindi. Bu gole Dortmund genç yıldızı Stiepermann ile eşitliği sağladı: 1 - 1.

FRANKFURT-HOFFENHEİM: 1 - 2
Frankfurt komşu kent derbi maçında konuk Hoffenheim'a 2-1 yenilerek taraftarlarını üzdü. Türk hakem Deniz Aytekin'in başarılı bir yönetim gösterdiği Commerzbank Arena'da Frankfurt 20. dakikada 1-0 öne geçti. Halil Altıntop'un geriye çıkardığı topu Pirmin Schwegler filelere yolladı. 46. dakikda Selim Teber Frankfurt'ta Schwegler'in yerine oluna dahil olurken Ümit Korkmaz'da 65. dakikada yerini Fenin'e bıraktı. Hoffenheim'a üç puan getiren golleri 80 ve 88. dakikalarda Tagoe'den geldi.

HAMBURG- NÜRNBERG: 4 - 0
Hamburg sahasında Nürnberg'i 4-0'lık skorla geçerek son haftalardaki kötü futboluna son verdi. 9. dakikada Pitroipa ile skoru 1-0 yapan Hamburg 19 ve24. dakiklarda Petric ile farkı üçe yükseltti: 3-0. Maçın skorunu belirleyen gol ise 73. dakikada Van Nistelrooy'dan geldi: 4-0.

STUTTGART-MAİNZ: 2 - 2
Stuttgart, Mainz ile 2-2 berabere kaldı. Daimler Benz Arena'da 52. dakikada Malik Fathi Mainz'ı 1-0 öne geçirdi. Schürle 63. dakikada Schürle ile skoru 2-0 yaptı. 73 ve 74. dakikalarda ardarda iki gol atan Marica maçın skorunu belirlediu: 2-2. Serdar Taşçı vasat bir oyun sergiledi.

KÖLN-FREİBURG: 2 - 2
FC Köln evinde Ömer Toprak' lı Freiburg'la yenişemedi. Köln 9. dakikada Tosic ile skoru 1-0 yaptı. 32. dakikada İdrissou ile eşitliği yakalayan Freiburg, 56. dakikada yine İdrissou'dan gelen golle skoru 2-1 lehine çevirdi. Taner Yalçın'ın forma şansı bulamadığı karşılaşmada Köln'e beraberlik getiren golü 85. dakikda Freis kaydetti: 2-2.

HANNOVER-MÖNCHENGLAEDBACH: 6 - 1
Hannover, Mönchengladbach'ı zadeta gol yağmuruna tuttu: 6-1. Gol perdesini 17. dakikada Haggui ile aralayan Hannover, Pinto (24.dk), Ya Konnan (27.dk), Hanke (39) ve Schahed ile skoru 5-0'a yükseltti. Mönchengladbach 69. dakikada Hermann ile tek golünü buldu. 74. dakikada golleri yarım düzineye tamamlayan Bruggnink maçın skorunu belirledi: 6-1

Hiç yorum yok: