5 Nisan 2010 Pazartesi

Yeni hedef ikincilik!

Şampiyonluk yarışını, G.Saray'ın bundan sonraki şansını, kaybedilen puanları, atılamayan, yenen golleri, hepsini bir kenara bırakarak... sadece şunu söyleme gereği hissediyorum, Barış Özbek'in o saçma sapan tekmesi futbol sevgimizden çok şey eksiltti... Bence affedilmez bir davranış! Umuyorum, pfdk emsali görülmemiş bir ceza verir de, bundan sonra kimse böylesine acımasızca bir davranışa kalkışma cesaretini gösteremez...

Maça gelince... Ben Rijkaard'ı anlamakta zorluk çekiyorum diyenler kadar katı değilim, sevimsiz benzetmeler yapan sözüm ona gazetecik yazarlarını da haz etmediğim için özellikle benzetmelerden uzak duracağım... Sadece şu, (Skibbe'nin de altını çizdiği şey aslında) kendi sistemini yaratamadı, ego bütünlüğünü sağlayamamış, gündemde kalma telaşına yenik düşmüş insanlarla muhattap kalmak zorunda kaldı.. Transferleri, harcamaları, seçimleri derken hep ikinci planda kaldı... Bence en başta bunu hak etmiyor... O da bence gitmek için saçmalamanın en kolay yol olduğunu düşünüyor: )
----------------------------------------------------------------------------
Rıdvan Dilmen: Fenerbahçe karşısına 5 hücumcuyla çıkan Rijkaard, ligin en çok gol pozisyonu veren takımı Sivasspor karşısına 9 defans oyuncuyla çıktı... Kötü birşey söylemek istemiyorum ama Rijkaard ya yeteneksiz ya da birileri kafasını karıştırıyor..
------------------------------------------------------------
G.Saray'ın yeni hedefi ikincilik... Bursaspor ile evinde oynayacağı maçta psikoloji bir tuhaf olacaktır... Şampiyonlar Ligi mi, Fenerbahçe'nin şampiyonluğu mu?
-------------------------------------------------------------------------

Rijkaard: "Hesaplar karıştı"

Turkcell Süper Lig'de Sivasspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak şampiyonluk şansını zora sokan Galatasaray'da Hollandalı teknik adam Frank Rijkaard, şampiyonluk yolundaki hesapların daha karmaşık bir hal aldığını söyledi.
Sivasspor karşısında istediklerini yapamadıklarını ifade eden Rijkaard, "Tabii ki çok acı bir durum. Son dakikada gelen bir gol, heralde en kötü puan kaybetme şekillerinden biri oldu. Böyle bir sonucu tabii ki beklemiyorduk, çok üzgünüz. Puan farkı açıldı, artık şampiyonluk yolundaki hesaplar daha da karmaşık hale geldi. Ancak ümidimizi koruyoruz ve önümüzdeki kalan maçların hepsini kazanmaktan başka çaremiz yok. Oynadığımız sistemlere fazla takılmamak lazım. Bugün 4-1-4-1 şeklinde oynadık ve bunun da bir nedeni vardı. Ancak aldığımız sonucun bununla bir ilgisi yok. Kötü futbol oynadık ve maç 1-0 iken yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik." dedi.

Hiç yorum yok: