3 Nisan 2010 Cumartesi

Avrupa'dan futbol

Rooney yoksa biz de yokuz!

Manchester United'ın Almanya'da Bayern karşısında aldığı yenilgiden çok Rooney'in sakatlığı gündemi meşgul etmişti. İngiliz basını futbolcunun Dünya Kupası'na yetişeceğini duyurduğunda derin bir nefes alan taraftarlar arasında Manulular yoktu... Onlar Chelsea ile oynanacak maç öncesi en önemli silahlarını kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyordu.

Haftalardır beklenen gün geldi çattı, Manchester United ile Chelsea Old Trafford'da karşı karşıya geldi.Wayne Rooney'in yokluğunda Chelsea karşısında pozisyon bulmakta zorlanan ve mücadelenin büyük bir kısmında rakibi karşısında mahkum oynayan Manchester United, Old Trafford'u dolduran 66 bin kişiyi hayal kırıklığına uğrattı.

Ligin bitimine 5 hafta kala en büyük rakibi Chelsea'ye mağlup olarak şampiyonluk yolunda büyük bir yara alan Manchester United, 72 puanda kaldı.

Manchester United'ı Old Trafford'da mağlup ederek şampiyonluk yolunda büyük avantaj yakalayan Chelsea, bu karşılaşmanın ardından puanını 74'e yükselterek haftalar sonra yeniden zirveye oturdu.

Çalıntı:) "İlginç bir hafta sonuydu. Zira hafta içi aralarında yaptıkları maç 2-1 biten 2 takım hafta sonunda zirve için yarıştıkları rakiplerle kapıştılar. Avrupa'nın 5 büyük liginden ikisi olan Premier Lig ve Bundesliga'da, lider takımlar ikincileri kendi evlerinde konuk ettiler. Her iki maçı da deplasmanda ikinciler 2-1 kazanıp lider oldular." (Flying Dutchman)

Puan durumu ve diğer maç sonuçları için tıklayınız



Barcelona'yı tutabilene aşk olsun!

Haftaiçi Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal'le 2-2 berabere kalan Barcelona, ligdeki şovuna Athletic Bilbao karşısında devam etti. Katalan ekibi, La Liga'nın 30. haftasında Bilbao'yu 4-1'le geçti ve üst üste 5. galibiyetini elde etti. Nou Camp'ta Barcelona'ya farklı galibiyeti getiren golleri 27. dakika Jeffren Suarez, 40 ve 59. dakikalarda Bojan Krkic ile 67. dakika Lionel Messi kaydetti. Konuk ekibin tek sayısı 77. dakikada Susaeta'dan geldi. Bu galibiyetle 77 puana yükselen Katalan ekibi, ikinci sırada. İnişli-çıkışlı grafiğini sürdüren Athletic Bilbao ise 45 puanda kaldı.

Real zirveyi bırakmıyor

İspanya Ligi La Liga'da 30. hafta mücadelesinde Barcelona ile amansız bir şampiyonluk mücadelesine giren Real Madrid, deplasmanda Racing Santander ile karşı karşıya geldi. Bir gece önce ezeli rakibinin kazanması nedeniyle 2. sıraya düşen Real, maçtan 2-0 galip ayrılarak liderliği geri aldı.

Puan durumu ve diğer maç sonuçları için tıklayınız

İnter yuvasına döndü!

Serie A'nın 32. haftasında Inter, Giuseppe Meazza'da ağırladığı Bologna'yı 3-0 mağlup etti. Geçen hafta en yakın takipçisi Roma'ya 2-1 yenilerek, puan farkının bire inmesine engel olmayan Inter, Bologna galibiyetiyle rahat bir nefes aldı. Thiago Motta'nın 29. dakikada kaydettiği golle öne geçen Inter, Mario Balotelli'nin 52. dakikadaki golüyle farkı ikiye çıkardı. Karşılaşmanın 85. dakikasında yeniden sahneye çıkan Motta, kendisinin ikinci, takımının üçüncü golüne imza attı. Bu sonuçla lider Inter, puanını 66'ya yükseltti. Alt sıralardan uzaklaşmak isteyen Bologna ise 35 puanda kaldı.

Puan durumu ve diğer maç sonuçları için tıklayınız

Budesliga'nın yeni lideri Bayern

Almanya Bundesliga’nın 29. haftasında lider Schalke 04, ikinci sıradaki Bayern Münih’i ağırladı. Milli futbolcu Hamit Altıntop’un 41. dakikada kırmızı kart gördüğü maçta Bayern Münih, sahadan 2-1’lik skorla galip ayrılmayı bildi. Bu sonuçla Bayern Münih 59 puanla zirveyi Schalke 04’ten devralırken, ev sahibi takım da 56 puanda kaldı.

Puan durumu ve diğer maç sonuçları için tıklayınız

Hiç yorum yok: