17 Nisan 2010 Cumartesi

Scholes'dan hayat öpücüğü....


İngiltere Premier Lig’in 35. haftası Manchester derbisine sahne oldu.Manchester City’nin ev sahibi olduğu karşılaşmada 90 artı 3’üncü dakikada sahneye çıkan Manchester United’ın tecrübeli ismi Scholes, karşılaşmanın tek golüne imza atarak Kırmızı Şeytanlar’ı galibiyete taşıdı.

Maçın ardından büyük sevinç yaşayan kırmızı şeytanların samimi pozları ise akıllardan uzun süre silinmeyecek gibi.. Takımına galibiyet golünü kazandıran Scholes mutluluğunu Garry Neville'la paylaştı... Tabii bu paylaşımın içten değil, dudaktan olması şaşkınlık yarattı.. : )

Haftaya 73 puanla lider Chelsea’nin 4 puan gerisinde ikinci sırada giren Manchester United, Şampiyonlar Ligi vizesi için mücadele eden ezeli rakibi Manchester City’e konuk oldu. Son 2 hafta sahadan galibiyetle ayrılamayan ve zirve yarışında önemli yara alan Manchester United 1-0'lık galibiyetle puanını 76’ya yükseltirken, City de 62 puanda kaldı.



Seve seve yemezsen seke seke yersin!

Son haftalarda kötü bir performans gösteren ve zirveyi Roma'ya kaptıran Inter, Juventus'u 2-0 yenmeyi başardı.

Karşılaşmanın 75. dakikasına kadar Juventus karşısında üstün oynayan, Milito ve Eto'o ile birçok pozisyondan yararlanamayan Inter 75. dakikada Maicon ile öne geçti. 75. dakikada Inter'den Maicon harika bir gole imazasını attı. Manchester City'nin transfer listesinde 1 numara bulunan Brezilyalı futbolcu defanstan dönen topu güzel bir şekilde ceza sahası dışında kontrol etti. Topu 4 kez sektiren Maicon harika vurdu ve topu filelere şık bir şekilde gönderdi. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında ise Muntari'nin pasında Eto'o topu filelerle buluşturdu ve skoru 2-0'a getirdi.

Juventus'u 2-0 ile geçen Inter puanını 70'e çıkartırken Roma'yı geçerek maç fazlasıyla liderliğe oturdu. Roma ise Lazio ile karşılaşacak.

Juventus Inter mağlubiyetiyle 51 puanda kalırken UEFA Avrupa Ligi'ne katılma yolunda büyük bir yara daha aldı.

Maicon'un muhteşem golü


Barça'ya Espanyol freni

La Liga lideri Barcelona, 33. hafta mücadelesinde, sahasında 9 maçtır yenilmeyen Espanyol'a konuk oldu. Iniesta'dan yoksun konuk ekip, istediği oyunu sahaya yansıtamadı ve sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı.

Daniel Alves, 62. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görerek Barcelona'yı 10 kişi bıraktı. Üst üste 7 maçını kazanan Barça'ya 'dur' diyen Espanyol, sahasında kaybetmeme serisini 10 maça çıkardı.

Bitime 5 hafta kala lider Barcelona 84, Espanyol ise 38 puana yükseldi.
İkinci sıradaki Real Madrid, Valencia'yı yenmesi halinde puan farkını bire indirecek.

Hiç yorum yok: