16 Nisan 2010 Cuma

Şen ola Bursa Şen ola...

Turkcell Süper Lig'de lider durumda bulunan Bursaspor zorlandığı karşılaşmada Gaziantepspor'u 2-0 yenerek hem şampiyonluk şansını sürdürdü hem de uzun yıllardan beri bu statta yenemediği Gaziantepspor karşısında bir geleneğe son verdi.

Karşılaşmanın ilk yarısında Bursaspor beklenilen futbolu sahaya yansıtamadı. İleri uçta etkisiz olan Bursaspor, Sercan'ın ilk yarıdaki kötü futbolu nedeniyle beklediği atakları bulamadı. Gaziantepspor ise rakibine göre daha rahat bir oyun sergilerken zaman zaman ev sahibi takım kalesinde ataklar bulsa da bunları değerlendiremedi. İlk yarının son dakikasında ise Volkan Şen'in vuruşu Ömer'e çarparak ağlarla buşuştu ve yeşil beyazlılar ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi.

İkinci yarıya ise Bursaspor etkili başladı. Gaziantepspor kalesinde önemli atak şansları bulan Bursaspor ikinci yarının ilk 15 dakikasında Antep kalesini abluka altına alsa da konuk ekip daha sonra oyunda dengeyi sağladı. Ivan De Souza, Olcan gibi isimlerle Bursaspor kalesine tehlikeli gelen Gaziantepspor'un ataklarını önlemek için Ertuğrul Sağlam, Sercan Yıldırım'ı oyundan alarak yerine Ivan Ergiç'i sahaya sürdü. 79. dakikasında Turgay'ın harika pasına hareketlenen Volkan farkı ikiye çıkartarak rahatladı.

Gaziantepspor'u 2-0 yenen Bursaspor, Fenerbahçe-Beşiktaş maçının oynanacağı haftayı kayıpsız kapatarak avantaj sağladı. Bursaspor puanını 65'e çıkartırken Gaziantepspor ise 38 puanda kaldı.

Ertuğrul Sağlam'ın gözyaşları

Hiç yorum yok: