17 Nisan 2010 Cumartesi

İstanbul'a 'Fransız' kalmadı


Türkiye Rallisi'nin ilk gününde Fransız Sebastien Ogier ilk sırada yer alırken, bir diğer Fransız sürücü, şampiyona lideri dünya şampiyonu Sebastien Loeb beşincilikte kaldı

İSTANBUL - Dünya Ralli Şampiyonası’nın beşinci ayağı olan Türkiye Rallisi’nde ilk günü bir Fransız pilot ilk sırada tamamladı ancak bu isim, beklendiği üzere pilotlar şampiyonası lideri Sebastien Loeb değil, adaşı Sebastien Ogier’di. Dünya gençler şampiyonluğu bulunan, WRC’de de kendisini ispatlayan Ogier, İspanyol Dani Sordo’nun 5.5 saniye önünde ilk günü lider tamamladı. Finlandiya’dan Mikko Hirvonen Ford’uyla üçüncü gelirken, Norveçli eski dünya şampiyonu Petter Solberg günü dördüncü basamakta tamamladı. İstanbul’un zorlu çakıl ve asfalt yollarına ilk çıkan isim olmak durumunda olan ve zaman zaman zorlandığı görülen dünya şampiyonu Citroen sürücüsü Sebastien Loeb, liderin 24.9 saniye gerisinde ancak beşinci olabilildi.

Loeb memnun değil
Fransız sürücü yaptığı açıklamada, “Yol öğleden sonra daha temizdi. Umuyorum fazla vakit kaybetmedim. Benim için oldukça zor bir yarış olacak” ifadelerini kullandı.
Genel klasmanda Loeb’ün arkasında yer alan Finlandiyalı Jari-Matti Latvala, dün de Fransız rakibinin arkasında kaldı ve ancak altıncı olabildi. Formula 1 kariyerine ara veren Kimi Raikkonen’se Citroen’iyle sekizinci sırada kaldı.
Dün sekiz etabın ardından pilotlar Kadıköy’deki özel seyirci etabında mücadele etti. İstanbullular bu etaba büyük ilgi gösterdi. Türkiye Rallisi’nde ikinci gün heyecanı bugün saat 09.56’da Göçbeyli 1 etabıyla başlayacak. Pilotlar toplam sekiz etapta yarışacak.

Hiç yorum yok: