17 Nisan 2010 Cumartesi

Tur 'kazasız belasız' bitemedi!


Altı gündür 'kazasız belasız' giden Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 7. gününde talihsiz anlar yaşandı. Yol hatası nedeniyle son virajda sporcular birbirine girdi

46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 7. gününe yaşanan kaza damgasını vurdu. Yarışın, son virajında finişe bir kilometre kala büyük paniğe neden olan kazanın önce Columbia takımından bir sporcunun yaptığı frenleme hatası olduğu açıklandı ama Türk Milli Takımı’ndan Fatih Harmancı durumu şöyle açıkladı: “Son virajlar iki tane. Giriş ve çıkış asfaltın eğilimi az. Çıkıştaki asfalt balık sırtı. Sporcular bu eğime alışık olmadığı için böyle bir kaza yaşandı. Son 500 metredeki yol balık sırtıydı.”

Organizasyona yakışmayan bu hata nedeniyle şimdiye kadar dört etap kazanan turun gözde isimlerinden Andre Greipel de yaralanan 18 sporcu arasında yer aldı. Söz konusu kazaya Griepel’in yanı sıra bazı sporcular ve teknik adamlar, olaya tepki gösterdi. Yaralanan sporcuların tamamının bugünkü etapta yarışabilecek durumda olduğu kaydedildi.

Yarışa bakarsak Finike’de başlayan ve 89 sporcunun mücadele ettiği 7. etapta ilk üç sırayı İtalyanlar aldı. Elia Viviani kariyerinin ilk profesyonel zaferin yaşarken ikinciliği elde eden Giovanni Visconti (ISD Neri) genel klasman liderliğini sürdürdü. Türk sporcular içinde iyi bir gündü. Kazayı ani bir hareketle sollamayı başaran Mustafa Sayar 11., Fatih Harmancı da 22. sırayı aldı.

Hiç yorum yok: