4 Nisan 2010 Pazar

Haklısın Bates, ne denir ki?


İstanbul’da 2000 yılında bıçaklanarak öldürülen iki Leeds United taraftarı anıldı.Leeds Başkanı Ken Bates, "İki taraftarın katillerini cezaevine koymayan Türkiye’nin AB’ye girmeye hazır olmadığı"nı öne sürdü. Bates, "10 yıl sonra adalet neden henüz yerini bulmadı" diye sordu.

Galatasaray ile Leeds arasındaki UEFA Kupası yarı final maçın 5 Nisan 2000’de oynandığı İstanbul’da, Leeds taraftarlarından Chris Loftus ve Kevin Speight, bıçaklanarak öldürülmesinin 10. yıldönümü dolayısıyla Leeds ile Swindon arasında oynanan maçta anma töreni düzenlendi.

Maçın ardından Leeds Başkanı işadamı Ken Bates, kulübün sitesinde yayınlanan açıklamalarında Türkiye’ye yönelik ağır eleştirilerde bulundu. "10 yıl sonra adalet neden henüz yerini bulmadı" diye soran Bates, cinayetlerle ilgili olarak kimsenin cezaevine konulmamasının, Türkiye’nin "AB’ye girmeye hazır olmadığını gösterdiğini öne sürdü.

Leeds taraftarları Loftus ve Speight’in öldürülmesi olayına ve "Türk canileri"nin Leeds taraftarlarını takip ettiği bar bölgesine ilişkin birçok şey okuduğunu da söyleyen Bates, "Polis neredeydi? Ne yapıyordu? Oldukça sert bir devletmiş, neden durumun kontrol dışına çıkmasına izin verildi" şeklinde konuştu.

Hatırlayalım... Fatih Çekirge'nin yayın yönetmeni, Yılmaz Özdil'ın de yazı işleri müdürü olduğu Star gazetesi maçın ardından "two size" başlığını atarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.. Tabii buna gazetecilik başarısı demek çok zordu!!! Şimdi o başlığı düşününce Leeds başkanının serzenişine hak vermemek mümkün mü? Tabii bir de katiller hala bulunamamış... Bates'in öfkesi daha da anlaşılır hale geliyor sanırım...

Hiç yorum yok: