15 Nisan 2010 Perşembe

Batı Trakyaspor marka olma yolunda


İstanbul Süper Amatör Küme ekiplerinden Batı Trakyaspor istikrarlı performansını bu sezon da sürdürdü. Teknik Patron Birol Yalçın, marka olma yolunda ilerlediklerini söylerken, 'Futbolcu kaybetmektense maç kaybetmeyi tercih ederim' diyerek mottolarını ortaya koydu

İstanbul Süper Amatör Küme 3. Grup’ta genç kadrosuyla uzun süre zirve mücadelesi yapmasına karşın ligi beşinci bitiren Batı Trakyaspor’da teknik patron Birol Yalçın, mevcut şartlar içinde elde ettikleri sonuçtan memnun olduğunu söyledi. Sakatlıklar nedeniyle zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, hedeflerinin öncelikle Türk futbolcuna yeni isimler yetiştirmek olduğunu belirterek, “Futbolcu kaybetmektense maçı kaybetmeyi tercih ederim” dedi.

14 kişilik A takım kadroları olduğunu, geri kalanları genç takımdan takviye ettiklerini söyleyen Yalçın, “Elimizdeki şartlarla beşincilik normal. Maddi-manevi bizden daha iyi durumda olan takımlara göre çok daha büyük performans sergilediğimizi ve lige renk kattığımızı düşünüyorum” dedi. Yakın zamanda kongreye gideceklerini ifade eden Yalçın, “Takımın hedefi daha yukarılar olacak. Çok daha kaliteli bir kadro kuracağız ve Batı Trakyaspor daha iyi yerlerde olacak” ifadelerini kullandı.

Batı Trakyaspor’un bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerlediğinin altını çizen Birol Yalçın, “Eğer istikrar yoksa kulüp yoktur. Batı Trakyaspor Süper Amatör’e çıktığından bu yana ilk beşten aşağı inmemiştir. Bu performansa sahip takım sayısı çok az. Bu bir istikrardır. Üstelik yalnızca sportif başarıdan söz etmiyoruz burada. Sahamızı 30 yıllığına belediyeden kiraladık. Üç katlı modern bir lokalimiz var. Alt yapıda sürekli başarı kazanan nadir kulüplerdeniz. Her sezon transferle oyuncu veriyoruz, ilk 11’imizden en az beş oyuncu başka takımlara gidiyor. Bu değişim içinde istikrar sağlamak kolay değil” ifadelerini kullandı.

Alt yapı kategorilerinde tüm takımlarının üst sıralarda yer aldığını belirten Yalçın, U19 takımlarının beş yıl aradan sonra ilk kez geçtiğimiz haftalarda mağlup olduğunu ancak yine de grubunda şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu dile getirdi.

68’de kuruldu, 97’de federe oldu

Kulübün temelleri esas olarak 1968 yılında kurulan Batı Trakya Göçmenleri Dayanışma Derneği Zeytinburnu Şubesi’nin spor kolu tarafından atılmıştır. Derneğin genç üyeleri, dernek genel merkezinin de izniyle Batı Trakya Türkleri Gençlerbirliği Dayanışma Derneği Zeytinburnu Şubesi Spor Kulübü’nü kurdu. 1969 yılında gayri federe olarak faaliyetlere başlayan yeşil-beyaz-siyahlı kulüp 1970’li yıllarda Yedikule ve Coca Cola Turnuvalarına katılıp üstün başarılar göstererek İstanbul çapında ismini duyurmayı başardı. 1980 yılından sonra faaliyetleri kesilen kulüp 1990’lı yıllarda yine derneğin spor kolu olarak faaliyetlerine başladı. Kulüp 1997 yılında federe olarak resmi müsabakalara katılmaya başladı. Kulüp, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’yle koordineli olarak faaliyetlerini sürdürmekte.
Mehmet Türkmen’in başkanlığını yaptığı Batı Trakyaspor’da teknik direktörlüğü Galatasaraylı eski futbolculardan olan ve Sarı-Kırmızılılar’ın alt yapısında da görev alan Birol Yalçın yapıyor.

Dev maç Feriköyspor’un
Sebahattin İspirli yönetiminde çıkış yakalayan Feriköy, ‘Gümrük’ü de geçti.
İstanbul Süper Amatör Küme İl Şampiyonası ilk turunda Türk futbolunun iki köklü kulübü, Karagümrük ve Feriköy karşı karşıya geldi. Galip ayrılan taraf 2-0’lık skorla Feriköy oldu. Hafta içi oynanmasına karşın iki takım taraftarlarının yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona ererken Feriköy 47. dakikada Burak’ın ayağından bir penaltı kaçırdı. Kırmızı-Beyazlılar buna karşın oyundan kopmadı ve 51 ve 90+5’te Emrah’ın golleriyle adını çeyrek finale yazdırdı.
Son İstanbul şampiyonu Sultanbeyli Belediyespor, 3. Lig terfi maçlarını düşünerekten yedeklerle çıktığı maçta Dikilitaşspor’a 1-0 mağlup oldu. Ümraniyespor Beylikdüzü-spor’u 2-1 yenerken, Yeniköyspor da Ramispor’u 1-0’lık skorla geçti.

Eşleşmeler belli
Bugün oynanacak çeyrek final karşılaşmalarının programı şöyle: Küçükçekmecespor-Hürriyetgücü, Sancaktepe Gençlik-Ayazağaspor, Dikilitaşspor-Yeniköyspor. Feriköy-Ümraniye maçı pazartesi oynanacak.
İstanbul İl Şampiyonası’nda final oynayacak takımlar 3. Lig terfi maçlarında oynayacakları grup merkezini seçme şansına sahip olacak. İstanbul’dan hangi takımın hangi merkeze gideceği 4 Mayıs’ta çekilecek kurayla belirlenirken, terfi maçlarının 12 Mayıs’ta başlaması bekleniyor.

Kupa ‘Bey’i Ümraniyespor
Ümraniye, eksik rakibi karşısında çok zorlandı.

İstanbul Süper Amatör Küme 3. Grup’ta sezonu ilk iki sırada tamamlayan Ümraniyespor ve Beylikdüzüspor bu kez İl Şampiyonası ilk turunda karşı karşıya geldi. Rakibini 2-1 yenen 2008’deki şampiyonada elendiği rakibinden rövanşı almış oldu. Namık Sevik Stadı’ndaki maça iyi başlayan Ümraniyespor, 3’te Yaşar ve 21’de Mustafa’nın (kk) sayılarıyla 2-0 öne geçerken Beylikdüzü 41’de Enis’le farkı bire indirdi. Beylikdüzüspor ikinci yarı Mustafa’yla penaltı kaçırınca maçın skoru belli oldu: 2-1

5 Takım 3. Lig’e yükselecek, kalanlar Deplasmanlı Amatör Lig’e gidecek
İddialı bir kadro kuran Keşanspor, Edirne’de fazla zorlanmadan şampiyon oldu.

Gelecek sezon Deplasmanlı Amatör Lig’de mücadele etmeye hak kazanan takımların il il dağılımı şöyle (Bu takımlardan beşi terfi maçları sonunda bu sezon 3. Lig’e yükselecek ve Deplasmanlı’da mücadele etmeyecek)

İstanbul (12): Hürriyetgücü, Sancaktepe Gençlik, Yeniköy, Feriköy, Ümraniye, Beylikdüzü, Ramispor, Sultanbeyli Belediyespor, Ayazağa, Dikilitaş, Fatih Karagümrük, Küçükçekmece

İzmir (5): Kemalpaşa Belediye Ulucak, Foça, Ödemiş Belediye, Yeni Gaziemir Gençlik, Çiğli Belediye

Ankara (4): Sincan Belediye, Adliye, Pursaklar Belediye

Bursa (4): Zaferspor, Kestel Belediye, Merinos, Yenişehir Belediye

Kocaeli (4): Derince Belediye, Çenesuyu Plajyolu, Körfez Bld Hereke Yıldız, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıt

Adana (3): Kozan Belediye, Adana Gençlerbirliği (Üçüncü takım play-off maçlarından sonra belli olacak)

Antalya (3): Demre Belediye, Kepez Belediye, Kadriye Belediye

Aydın (3): Aydın Belediye, Çine Mardan, Didim veya Kuşadası’ndan biri

Balıkesir (3): Ayvalıkgücü, Edremit Belediye, Yeni Sanayi

Denizli (3): Konakspor, Yeşilköyspor, Bereketli Belediye Sağlıkspor

Konya (3): Sarayönü Belediye, Çatalhüyük Çumra Belediye, MEDAŞ TEK Meram

Kütahya (3): Kütahya Şeker, Gaybiefendi, Kütahyaspor

Mersin (3): Toroslar Belediyespor, Yeni Anamur,

Manisa (3): Donatımspor, Salihli Belediye, Kulaspor

Sakarya (3): Serdivan, Adapazarı, Hendek Gençlik Gündoğdu

Samsun (3): Tekkeköy Belediye, İlkadım Belediye, Çarşamba

Trabzon (3): Yomraspor, Beşikdüzüspor, Çukurçayır Belde

Afyonkarahisar (2): Emirdağspor, Yeni Sandıklı Belediye

Çanakkale (2): Mahmudiye Belediye, Bigaspor

Diyarbakır (2): Belli Değil

Düzce (2): Beyköy Belediyespor, Kaynaşlı Belediyespor

Edirne (2): Keşanspor, Ayşekadın Gençlerbirliği

Eskişehir (2): Odunpazarı Belediye, Eskişehir Demir

Gaziantep (2): Şehitkamil Belediye, Gaziantep Köy Hizmetleri

Giresun (2): Espiye, Ballıca

Hatay (2): Yeni İskenderunspor, Erzin Belediyespor

Isparta (2): SAV, Isparta İl Özel İdare

Kahramanmaraş (2): Elbistan Belediye, Kahramanmaraş Belediye

Kayseri (2): Kayseri Şeker, Yolspor veya Talasgücü’nden biri daha

Kırklareli (2): Kırklarelispor (İkinci takım Babaeski, Yıldırım, Lüleburgaz ve Kırklareli Sanayi takımları arasındaki play-off sonrası belli olacak)

Malatya (2): Malatya İl Özel İdare, Malatya Demir

Muğla (2): Turgutreis Belediyespor, Yeni Milasspor

Ordu (2): Fatsa Belediye, Ünye Belediye

Rize (2): Kalkandere, İyidere

Sivas (2): 4 Eylül Belediye, Sivas İl Özel İdare

Şanlıurfa (2): Ceylanpınar TİGEM, Birecik Belediye

Tekirdağ (2): Velimeşe Belediye, Tekirdağ

Uşak (2): Uşak Belediye, Uşak İl Özel İdarespor

Yalova (2): Altınova Belediye, Çiftlikköy Belediye

Zonguldak (2): Zonguldakspor, Kilimli Belediyespor

Adıyaman: Adıyaman Belediye

Ağrı: Patnos

Aksaray: Belli Değil

Amasya: Amasya Üniversitesi

Ardahan: 23 Şubatspor

Artvin: Arhavispor

Bartın: Bartınspor

Batman: Binatlıspor

Bayburt: Bayburt Belediyespor

Bilecik: Osmanelispor

Bingöl: Bingöl İl Özel İdare

Bitlis: Özgüzelderespor

Bolu: Belli Değil

Burdur: Bucak Belediye Oğuzhan

Çankırı: Çankırı Köy Hizmetleri

Çorum: Çorum Belediyespor

Elazığ: Elazığ Belediyespor

Erzincan: Erzincanspor

Erzurum: Belli Değil

Gümüşhane: Torulspor

Hakkari: Yüksekovaspor

Iğdır: Belli Değil

Karabük: Esentepe Ormanspor

Karaman: Akın Gençlik

Kars: Kağızmanspor

Kastamonu: Kastamonu Üniversitesi

Kırıkkale: Yahşihanspor

Kırşehir: Fatihspor

Kilis: Kilis Belediyespor

Mardin: Kızıltepe Belediyespor

Muş: Muş Şekerspor

Nevşehir: Narspor

Niğde: Niğde Belediyespor

Osmaniye: Önderspor

Siirt: Siirt Gençlerbirliği

Sinop: Boyabat Çeltikspor

Şırnak: Belli Değil

Tokat: Erbaaspor

Tunceli: Dersimspor

Van: Başkalespor

Yozgat: Sorgun Belediyespor

Sevimli taraftar
Leventspor ve İMÇ arasında oynanan İstanbul U19 Ligi maçında Çilekli Stadı’nın tribünlerinde çok az seyirci vardı. Bunlardan biri de sahibiyle gelen bu sevimli köpekti. Futbolcuların heyecanına ortak olan sevimli K9 uzun süre topla birlikte tribünde bir oraya bir buraya koştu ancak sonunda yoruldu ve maçı yalnızca izlemekle yetindi!

Fair-play dersi
Ferahevler-Kuştepe U16 maçında konuk takımdan bir oyuncu acıyla yerde kalıyor. Sahada sağlıkçı yok, konuk ekibin antrenörü “Gelsem ne olacak, ben sağlıkçı mıyım?” diye veryansın ediyor. Ferahevler’den Oğuz hemen koşarak rakibine yardımına koşarak saha kenarına götürüyor ve fair-play dersi veriyor...

Gol atan kaleye!
İzmir 2. Amatör Küme’de oynanan Ödemiş Emniyet-Selçuk Gençlik maçında ev sahibi 9-1 öne geçince Selçuk’tan kaleci Ramazan’la savunmada görev alan ve maçta takımın tek golünü kaydeden kaptan Erkan’la yer değiştirdi! Erkan kalesinde iyi bir performans gösterse de bir gole daha engel olamadı ve maç 10-1 bitti.

Hiç yorum yok: