9 Nisan 2010 Cuma

El Clasico'ya doğru...

Ronaldo: Ben daha uzunum...

Messi ile aramızda önemli farklar var. Ondan daha uzun ve kalıplıyım. Ben de İspanya’daki ilk sezonum için gayet iyiyim.

Messi: Stillerimiz farklı...

Cristiano ve ben farklı stillere sahibiz. Büyük bir futbolcu ve bunu geçen gösterdi. O, en büyükler arasında olmaya devam ediyor.

Manuel Pellegrini: Beraberlik kötü sonuç olur.... Real Madrid asla başka takımın futboluna bağlı oynamadı. Başkalarının farklı yorumları olsa da 3 puanı alacağımıza inanıyorum. Beraberlik kötü bir sonuç olur.

Pep Guardiola: Bir daha 6-2 yenemeyiz.... Tüm dünyanın yeniden Barcelona’yı görmesini istiyorum. Zevkli ve gollü bir maç olacağına inanıyorum. Ancak geçen yılki gibi 6-2’lik galibiyet almamız beklenmesin.


Ah o gemide ben de olsaydım, uzak denizlere yol alsaydım tadında bir maç ve o maç Akdeniz'e salındı, bizim limandan da uzun uzun geçişini izleyeceğimiz bir 90 dakika içinde heyecanlı bekleyiş başladı...

Bir tarafta Kaka, Ronaldo, Alonso, Casillas, Hiquain... diğer tarafta Messi&arkadaşları... La Liga'da şampiyonluk hesapları yapan iki devin hayatı donduracak kapışmasına artık çok az bir zaman kaldı...

İnsanın Fuat Akdağ olası, Bernabeu'ya gidesi, bir daha hiç gelmeyesi geliyor... Tabii bir de maçı sinemada izlemek var... İspanya'da yeni moda da bu zaten... El Classico sinemalarda... Bu seansı kaçırdım bi sonrakine artık diyemeyeceğin, matine matine değil, kasıla kasıla izleyeceğin dev bir kapışma...

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Rakamlarla REAL MADRiD

Ligde 12 maçtır kazanıyor. Son 12 maçın 10’unda en az 3 gol attı.Maç başına 3,41 gol ortalaması var.
Sahasında oynadığı 15 maçı kazandı. Evinde 50 gol atıp 13 gol yedi.Bu sezon toplamında 100 gol attı.
100 golün 51’i Ronaldo&Higuain ikilisine ait. Higuain son 5 maçtır gol atıyor. Son 10 maçta Higuain&Ronaldo ikilisinden biri mutlaka gol attı. Kaka sakatlığı sürdüğü için oynayamayacak. Evinde Barcelona’yı en son 2008’de 4-1 yendi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Rakamlarla BARCELONA

Ligde 5 maçtır kazanıyor. Bu sezon deplasmanda sadece Atletico Madrid’e deplasmanda kaybetti. İspanya’da deplasmanlarda en çok puan toplayan takım (34) Deplasmanda en az gol yiyen takım (10) Ligde sadece Valencia deplasmanında gol atamadı. Ibrahimovic son 4 maçın 3’ünde gol attı. Ancak sakatlığı süren İbrahimovic bu maçta yok.
Messi son 7 maçın 5’inde gol attı. Barcelona son 3 Real Madrid maçından da galibiyetle ayrılmayı bildi. Geçen sezon Bernabeu’da 6-2 kazandı.


-------------------------------------------------------------------------
Bunun adı, şanssızlık... Takım arkadaşınızın Messi olması bence büyük şanssızlık... Herkes ona hayran, kimse senin ne yaptığınla ilgilenmiyor, hatta sen de otur çimlere izle Messi'yi: ) Şaka bir yana Keita'nın Messi'ye kafayla verdiği ara pası, Puyol ve Pique'nin yokluğunda Milito'nun gerideki toparlayıcılığını da es geçmeyelim Arsenal karşılaşmasıyla ilgili değerlendirme yaparken derim... Takım oldukça formda geliyor Madrid'e...
-------------------------------------------------------------------------

Ronaldo'dan inciler....Real Madrid'in yıldız futbolcusu Ronaldo, Messi ile kendisi hakkında basında yapılan karşılaştırmalarla ilgili, ''Messi'nin mükemmel bir sezon geçirdiğini düşünüyorum. Birçok gol atıyor ve eminim ki şimdi ve her zaman en iyilerin arasında olacak'' değerlendirmesini yaptı.

Messi ile çok farklı karakterde futbolcular olduklarını, ayrıca Arjantinli futbolcuya göre daha uzun ve geniş olduğunu ifade eden Ronaldo, ''Umarım Messi çok gol atmaya devam eder ama Cumartesi akşamı değil! İyi bir futbolcu ama tek başına oynamıyor. Takım arkadaşlarının da payı var. Futbolu bilenler ne demek istediğimi anlamıştır'' şeklinde konuştu. Messi'nin Arsenal maçında attığı 4 golü El Clasicoda atmayacağını ama çok da büyük konuşmamak gerektiğini belirten Ronaldo, ''El Clasico'daki topu ben götürmek istiyorum'' diyerek, gol atmak için çok hırslı olduğunu gösterdi.

-----------------------------------

Geçmişten gelen rekabetin tüm yer küreyi esir almasını bir maçlık şöyle kenara koyalım... Real Madrid ve Barcelona puan durumları, yıldızları ve hakikaten formlarının zirvesinde olmalarıyla dahi, haftasonu için muhteşem bir şölene imza atacaklarının ipuçlarını veriyor..

Haliyle insan da heyecanlanıyor... Ve 85 bin kişilik statın tüm biletleri de bu yüzden günler öncesinden tükeniyor... Haberi aktarıyorum hemen:

La Liga'da gelecek cumartesi akşamı oynanacak Real Madrid-Barcelona maçına yoğun ilgi olurken, 2500 avroya satılan VİP bölümündeki biletlerin dahi tükendiği açıklandı.

Dünyanın en önemli maçlarından biri olarak sayılan ve "El Clasico (Klasik)" olarak adlandırılan Real Madrid-Barcelona maçı, bu sezon iki takım arasındaki büyük çekişmeyle çok daha fazla önem kazandı.

82 bin kapasiteli Santiago Bernabeu Stadı'nda tüm biletlerin satıldığı açıklanırken, dünyanın dört bir yanından gelen 150'den fazla medyanın iki hafta öncesinden akreditasyonların yapıldığı ve siyasi liderler, bakanlar gibi özel davetlilere ayrılan protokol bölümünde bile izdiham olduğu belirtildi.

-------------------------------------------------------------------------
Çekişme her yerde... Ronaldo'yu geçti Messi çocuğu... Barcelona'nın Arjantinli yıldızıLionel Messi, Arsenal ile oynanan Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında attığı 4 golle, Devler Ligi gol krallığında ilk sıraya yükseldi.Ligde gol krallığı sıralaması şöyle:1. Lionel Messi (Barcelona) 8 gol,
2. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 7 gol, 3. Wayne Rooney (Manchester United) 5 gol Nicklas Bendtner (Arsenal) 5 gol

-------------------------------------------------------------------------

Maçla ilgili İspanyol basınında yapılan yorumlarda, her iki takımın da 77 puanda olduğu ve ligin bitimine 8 hafta kaldığı hatırlatılırken, kazanan takımın büyük ölçüde şampiyonluğu garantileyeceği görüşünün ağırlık kazandığı görüldü. Bahis şirketleri, Real Madrid'i favori gösterirken, İspanyol basının internette yaptığı farklı anket sonuçlarında her iki takımın da favori gösterildiği dikkat çekti.
-------------------------------------------------------------------------
Yukarıdaki görüntüleri izlerken dikkat etmişsinizdir, Ronaldinholar, Ronaldolar (gerçek), Baptistalar, Roberto Carloslar, Rivaldolar... Daha çok Brezilya esintisiydi El Classico.. Zidane ve Raul de olmasa gol atan olmayacaktı Avrupa karasından.. Ama şimdi Brezilyalı futbolcu aklıma gelmedi, bu maça damga vurur diyebileceğim... Ah bir de şu görüntüye hastaydım.. Roni-Messi-Eto'o.. İbocan olmadı sanki, Roni de bir başkaydı...
-------------------------------------------------------------------------

Bu arada istatistiklere göre ezeli rekabette üstün gelen taraf Real Madrid olurken, 2000 yılından bu yana oynanan 19 maçta Barcelona'nın 7, Real Madrid'in 6 galibiyeti olup, 6 kez de tarafların berabere kaldıkları görülüyor.

Real Madrid'e karşı son 3 maçını kazanan Barcelona'nın özellikle geçtiğimiz sezon Santiago Bernabeu'da aldığı 6-2'lik tarihi galibiyet, cumartesi günkü maç öncesinde gündeme getiriliyor.


Barcelona'nın onursal başkanı Johan Cruyff bununla ilgili, "Ben olsam kafamdan o 6-2'lik sonucu çıkartırdım. Eğer 6-2'yi düşünerek sahaya çıkarlarsa maç yine aynı sonuçla bitebilir ama bu kez rakip lehine!" diyerek, Barcelonalı futbolculara çok iyi bir şekilde konsantre olmalarını tavsiye etti.

Hiç yorum yok: