17 Nisan 2010 Cumartesi

Bursa'da yasaklar çiğnendi

Bursaspor'da futbolcular, hocalarının 'Şampiyonluktan söz etmek yok.' emrini Gaziantepspor galibiyetinden sonra deldi. Ligdeki maç sayısı azaldıkça rakiplerinden daha avantajlı duruma geçen Yeşil-Beyazlılarda Sercan Yıldırım, Ozan İpek ve Volkan Şen artık mutlu sona ulaşmalarına az kaldığını dile getirdi. Taraftarlar da şampiyonluk şarkıları söylemeye başladı.

Turkcell Süper Lig'deki şampiyonluk yarışında rakiplerinden avantajlı duruma geçtikten sonra Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın uygulamaya koyduğu bir dizi yasak delinmeye başlandı. Sağlam, takımının motivasyonunu sezon sonuna kadar en üst düzeyde tutabilmek için, 'şampiyonluk' sözcüğünü futbolcularına yasaklamıştı. Bu yasağa son haftalara gelinene kadar uyan Yeşil-Beyazlı futbolcular, ligdeki maç sayısı azaldıkça şampiyon olacaklarını her fırsatta dillendirmeye başladı. G.Antepspor'u 2-0 yendikten sonra rakiplerinden bir adım daha avantajlı duruma geçen Bursaspor'da yıldız futbolcu Sercan Yıldırım, sezon sonunda şampiyon olacaklarını söyledi. Maçlarda motivasyonlarının olumlu yönde seyrettiğini belirten Sercan, "Artık skora yönelik oynamaya çalışıyoruz. Kendi adıma biraz şanssızlık yaşadım. Volkan Şen, gerçekten şahaneydi. Kazandık, yolun sonuna az kaldı. Sezon sonunda inşallah şampiyon olacağız." açıklamasında bulundu. Haftaya Galatasaray maçının zor geçeceğini belirten başarılı oyuncu, "Biz elimizden geleni yapacağız. Taraftarımız bizi yalnız bırakmayacaktır. Bu avantajı kaçırmayacağız. Bu hafta alttaki takımların derbi maçı var, onların puan kaybetmesini bekleyeceğiz." diye konuştu.

Genç oyuncu Ozan İpek de şampiyonluğa olan inancını dile getirirken, "Üç maçımız kaldı. Galatasaray maçını da puan kaybetmeden geçmek istiyoruz. Fenerbahçe puan kaybederse büyük ihtimalle şampiyonluğu yüzde 75 garantileriz." şeklinde konuştu. Gaziantep-spor maçında takımının iki golünü kaydeden Volkan Şen de, arkadaşlarıyla aynı doğrultuda açıklamalarda bulundu. Şen, "İnşallah sezon sonunda şampiyon olacağız.'' ifadelerini kullandı. Gaziantepspor maçının ardından Bursa halkı da şampiyonluk havasına girdi. Şehri karnaval yerine çeviren Yeşil-Beyazlı futbolseverler sokaklara dökülerek, "Şampiyon Bursa" sloganları attı. Polisin 'dağılın' uyarısına uymayan Bursasporlu tarfatarlar, hiçbir taşkınlık yapmadan davul-zurna eşliğinde sokaklarda halay çekti.

Bursa-Diyarbakır hattında barış rüzgârı

-Bursa Valisi Şahabettin Harput, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) ile Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nce (GGC) hazırlanan "Bursa-Diyarbakır Dostluk Projesi'' kapsamında kente gelen yaklaşık 30 kişilik heyeti kabul etti. Ziyarette konuşan Vali Harput, böylesine güzel ve önemli bir organizasyonun içinde yer almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan da, Vali Harput'a plaket verdi. Konuk heyet, daha sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti.

Hiç yorum yok: