6 Nisan 2010 Salı

Hepsi bi yana, Messi bi yana..


CSKA Moskova - İnter: 0-1 Sneijder'in golünü izlemek için tıklayınız


Barcelona, ilk maçta Londra'da 2-2 berabere kaldığı Arsenal'i Noucamp Stadı'nda konuk etti. İlk karşılaşmada izleyenlere adeta futbol resitali sunan her iki takımın rövanş mücadelesi de nefesleri keserken, Lionel Messi, tek başına şov yaptı. İngiliz rakibini 4-1 yenen Barcelona, yarı finale yükselmeyi başardı. Maça 4 golle damgasını vuran Messi, 42. ŞL maçında 24. golünü attı ve 22 gollü Rivaldo'yu geride bıraktı..

Barcelona için Messi sağlıklı olduğu sürece korku yok... Guardiola'nın Messi+10 kişiden oluşan makinesi çalışmaya/üretime ara vermeden devam ediyor... Orta alan direnci, pas trafiği, seyir zevki, estetik ve hepsi Messi, Bendtner'in golüne maçın rengi olmaktan öte izin vermedi.. Arjantinli yıldızın gollerin ardından ekrana yansıyan görüntüleri ise bence en eğlenceli kısımdı... Çocuk sevinci.. İki elini yana açıp, yumruklarını sıkması ve on binlerin "Messiiii.. Messiii" diye bağırması... Orada olmayı çok istiyorum ya da kim istemez ki? : )

Guardiola'nın açıklaması da bir tuhaftı doğrusu... Biz Messi'nin eğlenmesini istiyoruzdiyor... Eğlenirken çıkıp 4 gol atacaksa, kim istemez ki şeklinde de değerlendirebilirsiniz bu lafı... Ama bence bu oyunculara tanınan özgürlüğün en büyük göstergesi... Bunu Mourinho ya da Wenger yapabilir mi? Ya da bunu Eto'o ya da Ronaldo'ya söyleyebilir miyiz? Tartışılır... Ama Guardiola ve Messi'nin aynı zaman aralığında karşılaşması bence büyük bir şans oldu biz futbolseverler için...

Yılın en baba iki maçı...
İnter'in rakibi Messi...
Mourinho'nun hayali mi, kabusu mu...

Mourinho'nun Barcelona hayalini bilmeyen yoktur, yazılı olmasa da duyulu bir kaynaktır... Biliyoruz ki bu hayal takımın başına geçme hayali, Portekizli çalıştırıcının Barcelona ile yarı finalde karşılaşacak olma hayali değil! Bu olsa olsa kabusu olurrr...

İnter'in Şampiyonlar Ligi maçlarına ayrıca konsantre olduğunu ve Serie A maçlarındaki kayıpları da çoğunlukla ŞL öncesi ve sonrası yaşadığını biliyoruz... Bir de Avrupa kupası özlemi olunca işin içinde... Mourinho için kritik bir dönem başlıyor diyebiliriz. Barcelona'nın ne kadar iyi olduğunun farkına bir kez daha varacak mı... Yoksa tarihi bir sürprizi gerçekleştirecek mi? Bence yılın en özel iki maçını izleyeceğiz... Umarım takımlar tam kadro sahada olurlar!

Hiç yorum yok: