3 Nisan 2010 Cumartesi

Bursa'da Akdeniz akşamları...


Bursaspor'un sahasında elde ettiği galibiyet çokları için sürpriz değildi. Şampiyonluk hesapları yapılırken yeşil beyazlı takımın hanesine 3 puan eklenen maçlardan biriydi kuşkusuz. Her ne kadar Antalyaspor öne geçmeyi başarmış olsa da ve Bursa galibiyet golüne son çeyrekte ulaşmış olsa da bu maç içi koşulların hiçbiri alınan puanları sürpriz olarak değerlendirmeye yetmeyecektir.

Hafta içinde Ntv'nin Bursasporlu muhabiri Devrim Çetin bana takımın şampiyonluğa inandığını ve bunun onlar üzerinde baskı yapmadığını anlatmıştı.(okumak için tıklayınız) Takımın inanmış olmasının yanı sıra taraftarın da buna inandığını tribünlerin coşkusundan anlamak hiç de zor değildi aslında.

Şampiyonluk baskısını en çok hisseden isim Ertuğrul Sağlam gibi görünüyor. Geçtiğimiz hafta Radikal gazetesi yazarı Tanıl Bora ile yaptığımız elektronik sohbette, kendisine Ergiç'ten alıntı yaptığı bir cümleyi sormuştum. Futbolcunun teknik patronların kurduğu diyalogların bir baskı unsuru oluşturduğu anlamına da gelen sözleriyle ilgili Bora ne düşünüyoru merak ettim. Kendisi de bu haftaki köşesinde durumu yoruma açık olarak değerlendirmiş. Belli ki, İBB maçında Sağlam'ın agresif tavırları O'nun da gözünden kaçmamış.
-------------------------------------------------------------------------------
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, artık Anadolu takımlarının kendilerine karşı da Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'a karşı olduğu gibi ekstra motivasyonla çıktığını söyledi.

------------------------------------------------

Bursapor'u iç sahadan çok dış saha maçları zorlayacak görünüyor. Akıllara da ilk önce Galatasaray deplasmanı geliyor.
Ama yeşil beyazlı takım Ali SamiYen'e kadar puan kaybı yaşamazsa da ipi göğüslemek konusunda önemli bir kazanç elde etmiş olacak.

Antalyaspor karşısında geriye düşülmüş olmasına karşın alınan galibiyet Bursasporluları haklı bir sevince boğdu... Yeşil beyazlı yüreklerin takımlarına duydukları aşk görülmeye değer...

Hiç yorum yok: