4 Nisan 2010 Pazar

Kadıköy'de futbol aşkı...

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe Kayserispor'u Gökhan Ünal ve Lugano'nun golleriyle 2-0 yenerek kritik bir 3 puanı hanesine yazdırdı. Gelecek haftayı bay geçecek olan Fenerbahçe puanını 58'e çıkardı ve lider Bursaspor'u takibini sürdürdü.

Geçen hafta elde edilen derbi zaferi Fenerbahçe'yi yeniden şampiyonluğun en iddialı takımlarından biri haline getirmişti... Her ne kadar daha önce çok fazla tanık olmasak da Fenerbahçe'nin Kayserispor karşısında tempolu bir oyunu tercih edeceğini, taraftarının da desteğiyle sahadan galip gelmek için varını-yoğunu ortaya koyacağını düşünüyorduk. Daum'un talebeleri bizi yanıltmadı ve belki de sezonun en keyifli maçlarından birini Saraçoğlu'nda izleme şansına sahip olduk.

Burada altı çizilmesi gereken, takımın zaten gol yememe konusunda gösterdiği üstün başarının orta alana da güç vermesiydi. Emre yönetimindeki orta dörtlü başta Selçuk olmak üzere, Mehmet ve Özer ile birlikte rakip takım oyuncularına neredeyse topun yüzünü göstermedi.

Kanatların içeriye uyguladığı basınç, yükselen enerji ve bitmeyen pres ilk golün geldiği dakikaya kadar soluksuz bir maç ziyafeti sunuyordu. Gökhan'ın golüyle birlikte tempolu oyundan kontrollü oyuna geçilen dönemi ise aktif dinlenme şeklinde değerlendirmek mümkün...

Lugano'nun attığı gol ise aslında maçın galibini belirlemiş, bu dakikadan sonra skorun nasıl şekilleneceğini merak edenlerin izleyeceği maç haline dönmüştü... Takım gol yeme sorununun ardından oyuna hükmetme ve baskılı oynama sorununu da çözmüş görünüyor.. Geriye gol atma sıkıntısı kalıyor ki, Güiza, Gökhan ve Semih üçlüsünün de kalan haftalarda takımın genel görüntüsünden etkileneceğini ve goller atmaya başlayacağını düşünebiliriz... Bir de Alex'in her zaman bu kadar cömert davranmadığının, Emre'nin şut denemelerinin 1 gün mutlaka skoru da değiştireceğinin altını çizmek gerekiyor...

Taraftarın böyle oynayın kaybetseniz de önemli değil diyeceği türden geçen bu maç Kadıköy'de şampiyonluk şarkılarını daha da güçlü söyletecek gibi...

Ertuğrul Sağlam'ın dikiz aynasını kullanmak yerine tribünlerden Fenerbahçe'nin nasıl geldiğini görmek istemesi de güzel... Sanıyorum Sağlam da sarı-lacivertli takımın hızından çekinmiştir...

Fenerbahçe gelecek haftayı bay geçecek... Bu durumda Beşiktaş maçına kadar takımın eksik oyuncusu da kalmayacaktır. Kadıköy'deki derbi ligin sonuna ilişkin en güçlü yorumu yapmamıza da olanak sağlayacaktır..

Son olarak beş maçtır kalesinde gol görmeyen sarı-lacivertli takım bu periyotta 13 puan toplamayı da başardı... Gelecek hafta alacağı puanları da şimdiden hesaba katacak olursak 6 haftada 16 puanlık bir seri, böylesine bonkör geçen bir ligde elde edilmiş büyük bir avantajdır kuşkusuz..

Bu arada... Fenerbahçe 2-0 önde, Kayserisporlu iki oyuncu yerde... Topu dışarı atmak yerine golü düşündüler, bence şık olmadı...
--------------------------------------------------------------------------------
Meleklerin Gözyaşları... Fenerbahçe Acıbadem, Şampiyonlar Ligi finalinde Bergamo'ya karşı 0-2'den geldiği maçı tie-break'te kaybetti. Son sette İtalyan savunmasını aşamayan Sarı Melekler, ikinci olurken, mücadelesi ile 'Helal olsun size' dedirtti

Bağış Erten: Biz sadece ve sadece futbolu seviyoruz ne yazık ki! Öyle olmasa, TRT yarı final maçına iki dakika kala girer miydi Fenerbahçe Acıbadem’in yarı final maçına? Öyle olmasa lig maçı tam da voleybol finaline denk gelir miydi? Ne olurdu Fener pazartesi, ya da saat 15.00’te oynasa. Yazık değil mi kızların mücadelesine? Yazık değil mi, bu memleketin en çok seyredilecek voleybol finaline? Diğer sporların kaderi maç öncesi mezesi olmak mıdır sadece? (Radikal, 05.04.2010)


Ayakta alkışlıyoruz, sizleri...

Fenerbahçe Acıbadem Türk spor tarihinin en önemli sınavlarından birinde Indesit Bayanlar Şampiyonlar Ligi finalinde Volley Bergamo'yla karşılaştı. Sarı-Lacivertliler 2-0 geriye düştüğü maçta 2-2'yi yakalamasına karşın tecrübeli rakibine tie-break'le 3-2 yenildi.
Maça istekli başlayan Sarı-Lacivertliler aldığı peşpeşe sayılarla 6-3'ü buldu ve İtalyan ekip mola aldı. İlk setin ilk teknik molasına da 8-6 Sarı Meleklerin üstünlüğüyle gidildi. Moladan sonra Bergamo toparlanırken skor 10-9 iken Fenerbahçe antrenörü Jan de Brandt mola aldı. İlk setin ikinci teknik molasına da Fenerbahçe 16-15 önde girdi. Sarı-Lacivertliler bu üstünlüğünü set sonuna kadar koruyamadı ve ilk seti Volley Bergamo 25-23 kazandı.

Mücadelenin ikinci setinde de İtalyan ekibi Francesca Piccinnini önderliğinde çok iyi savunma yaptı. İkinci setin ilk teknik molasına 8-7 önde giren Bergamo, farkı açınca skor 11-14'ken Fenerbahçe Acıbadem molası geldi. İkinci sette de basit hataları süren Sarı-Lacivertliler bu bölümde de toparlanamadı ve skor 20-18 Bergamo lehineyken Jan de Brandt'ın molası geldi. Setin son kısmını çok iyi oynayan İtalyan ekip bu seti de 25-21 kazanarak setlerde durumu 2-0'a getirdi.

Üçüncü sette Sarı Melekler biraz daha toparlandı. Ancak başa baş mücadele karşılaşmanın bu bölümünde de devam etti. Üçüncü setin ilk teknik molasına Fenerbahçe Acıbadem 8-7 önde girdi.Bu moladan sonra 5-1'lik bir seri yakalayan Bergamo 12-9 öne geçti ve Fenerbahçe Acıbadem antrenörü Jan de Brandt mola aldı. Oyunun bu bölümünde Sarı-Laciverliler'de Ekaterina Gamova İtalyan savunmasına takılırken Natasha Osmokroviç'in üstün performansı takımı oyunda tuttu. Bu setteki ikinci teknik molaya da Bergamo 16-13 önde girdi. Ancak Fenerbahçe taraftarının da desteğini arkasına alarak iyi bir seri tutturdu ve skoru 19-19'a getirdi, İtalyanlar da mola aldı. Temposunu düşürmeyen Sarı-Melekler Eda'nın servisiyle skoru 22-21 yaparak öne geçti.
Bu setin son sayısı maçın aynı zamanda da en uzun rallisine sahne oldu. Bu sette gülen taraf Sarı Melekler oldu ve seti 25-22 kazanarak setlerde durumu 2-1'e getirdi.
Dördüncü sete Fenerbahçe fırtına gibi girdi. Sarı Meleklerin 7-1'lik serisine İtalyanlar 3-0'la cevap verince önce Fenerbahçe molası ardından teknik mola geldi: 8-4.

Artık savunmada da işleri yoluna koyan Fenerbahçe farkı korurken 12-7'lik skor sonrası İtalyanlar mola aldı. Gamova'nın da devreye girmesiyle Sarı-Lacivertliler farkı daha da açtı ve bu setteki ikinci teknik mola öncesi skoru 16-9'a getirdiler. Farkı koruyan Sarı Melekler De Brandt'ın aldığı molaya 23-19 önde girdi ve set 25-20 Fenerbahçe üstünlüğüyle tamamlandı. Ve maç tie break setine kaldı.
Tie-break setine İtalyan ekibi çok iyi başladı ve 8-3 öne fırladı. Daha sonra Fenerbahçe toparlandı ve farkı üçe (11-8) kadar indirdi. Ancak alınan moladan sonra Bergamo Fenerbahçe'ye yalnızca 1 sayı şansı tanıdı ve seti 15-9 maçı da 3-2 kazandı. İtalyan ekibi böylece geçen yılki başarısını tekrarlamış oldu...

Az daha 'Million dollar baby' oluyorlardı

* Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Acıbadem Yönetim Kurulu Başkanı ve takımın ana sponsoru Mehmet Ali Aydınlar, yöneticilerle beraber takımı kampta ziyaret etti. Takımın bu seviyeye gelmesinden memnuniyetini dile getiren Aziz Yıldırım finalin kazanılması halinde takıma 1 milyon dolar prim verme sözü verdi.
* Tamamen dolu tribünler önünde oynanan maçta Türk seyirciler de kendi-lerine ayrılan yeri tamamen doldurdu.
* Maç sırasında anonsçu rezaleti yaşandı. Önceki gün oynanan Cannes maçındaki taraflı tutumunu dünkü maçta da sürdüren anonsçu Bergamo sayılarında da bu tutumunu sürdürdü. Bunun üze-
rine Türk seyircilerden tepki gören anonsçuya saldırılmasını araya giren yönetici Ali Koç engelledi. İtirazlar üzerine anonsçu daha sonraki sayılarda tarafsız davrandı. Tepkilerden çekinen anonsçu Fenerbahçe’nin sayılarında da ‘Bravo İstanbul’ şeklinde bağırdı.
* Maç sonrası Fenerbahçeli oyuncularda büyük hüzün vardı. Dörtlü final’in en iyi servis atan oyuncusu ve en skorer oyuncusu Fenerbahçe Acıbademli oyuncular oldu.
* Dünkü finalde beklentilerin altında kalan Ekaterina Gamova en skorer oyuncu ödülünü alırken,
dün üst düzey bir performans sergileyen Natasa Osmokroviç en iyi servis atan oyuncu ödülünün sahibi oldu.
* Dörtlü finalin en değerli oyuncusu ise Volley Bergamo’nun tecrübeli pasörü Francesca Piccinnini seçildi.

Ev sahibine üçüncülük tesellisi
Dörtlü finalin ilk gününde Fenerbahçe Acıbadem’e nefes kesen bir mücadelenin ardından, tie-break’le 3-2 mağlup olan ev sahibi RC Cannes, üçüncülükle teselli buldu. Finalden önce üçüncülük maçında İtalyan Asystel Novara ile karşılaşan Cannes 72 dakika süren mücadelede rakibini 3-0 mağlup etti ve bronz madalyanın sahibi oldu. Çekişmeli geçen ilk seti 26-24 kazanan Cannes sonraki iki seti de daha rahat bir şekilde 25-19 ve 25-18’lik skorlarla aldı ve seyircisine en azından bir üçüncülük hediye ederek organizasyonu tamamladı.

Hiç yorum yok: