15 Nisan 2010 Perşembe

Son dönemece girildi


46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun altıncı etabı olan Fethiye-Finike etabı’nı HTC Columbia takımından Andre Greipel kazandı ve Türkiye Bisiklet Turu’ndaki dördüncü etap. Genel sıralama liderine verilen ‘Turkuaz’ renk mayo ise Giovanni Visconti’nin üzerinde kaldı. İçinde bir sprint iki tırmanış kapısı barındıran 194 km.lik etabının startı Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli tarafından verildi. Start öncesi bazı sporcuların ayakkabı boyacılarına ayakkabılarını temizlettikleri, bazı sporcuların da fes giyerek poz verdikleri görüldü.

Son dönemece girildi
Yarışa bakıldığında bir kaçış grubu ve birçok takipçi grubun oluştuğu gözlenirken, liderlik adaylarından Davide Moncoutie ve lider Visconti hep aynı grup içerinde yer aldılar. Bitime bir kilometre kalana kadar liderlik, kaçan ikili Cofidis takımından Christophe Kern ve Skil Shimano takımından Frederik Willman’ın ellerinde kalırken, bu andan sonra ana grup geldi ve bu ikiliyi yakaladı. Son 800 metrede genel klasman lideri Visconti’nin atağıyla hız alan grupta öne çıkan Greipel, yine rakip tanımadı ve işi toplu finişe bırakmadan bitiş çizgisinden geçmeyi başardı. Etapta ikincilik Davide Cimolai’ye giderken, Givanni Visconti dördüncü oldu.
46. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda sondan bir önceki etap olan Finike-Antalya etabı bugün koşulacak. Yedinci etap parkuru 114 km. uzunluğunda ve içerisinde bir sprint, bir de tırmanış kapısının bulunduruyor.

Hiç yorum yok: