29 Nisan 2010 Perşembe

Inter Kasımpaşa gibi oynadı, F.Bahçe gibi kazandı! 1-0 oldu Barcelona'nın olmadı! 38 yıllık özlem sona erdi... Chelsea'de yapamadığını Inter'de yaptı!


Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Barcelona’ya yenilmesine rağmen kadrosunda sadece bir İtalyan futbolcuyla maçı tamamlayan Inter, finale çıkan taraf oldu.

Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında, ilk maçı 3-1 kazan Inter, Nou Camp'ta oynanan zorlu maçta Barcelona’ya 1-0 yenilmesine rağmen finale çıkmayı başardı.

28. dakikada Thiago Motta ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesi nedeniyle Inter, Barcelona karşısında 10 kişi mücadele etti.

Barcelona’nın golü 84. dakikada Pique’nin ayağından geldi: 1-0

Finale çıkan Inter, Lyon’u eleyen Bayern Münih’in rakibi oldu.

Ezeli rakibi Real Madrid'in sahasında oynanacak final maçında kupayı kaldırmak isteyen Barcelona böylece bu hayaline ulaşamamış oldu. Santiago Bernebau'da, 15 Mayıs tarihinde oynanacak final maçında Inter ile Alman temsilcisi Bayern Münih mücadele edecek.

MOURINHO'NUN ÇANAKKALE'Sİ GEÇİLMEDİ

Zorlu mücadelenin ilk 45 dakikasında Barcelona'nın rakibine göre daha etkili bir oyunu vardı. Ancak ev sahibi ilk yarıda aradığı golü bulamadı ve soyunma odasına 0-0'lık beraberlikle girildi.

İlk 45 dakikada Katalanlar'da en etkili isimler olarak Messi, Pedro ve Busquets olarak göze çarptı. 3-1'lik skorun avantajını korumak isteyen Inter ise ilk yarıda savunmada kalmayı tercih etti.

İtalyan temsilcisinde savunma oyuncularının performansı Barcelona'nın yıldız oyuncularını durdurmaya yetti. Ayrıca Messi'in bir topunu parmaklarının ucuyla çelmeyi başaran Julio Cesar ise savunma arkadaşları gibi rakip forvetlere geçit vermedi.

İkinci yarı başlarken Barcelona Teknik Direktörü Josep Guardiola oyuncu değişikliğine gitti. Guardiola oyundan defans oyuncusu Gabriel Milito'yu alırken yerine sol kanat oyuncusu olan Maxwell'e görev verdi.

Bu değişikliklerden sonra iki gol bulmak isteyen Barcelona daha çok atak oynadı. Ancak kalesini iyi koruyan Inter, Katalanlar'a geçit vermedi.

Barcelona'da aranan gol gelmeyince Guardiola yine oyuna müdahale etti. Ancak bu değişikliği biraz düşündürücüydü. Başarılı teknik adam gol aradığı dakikalarda golcü oyuncusu Zlatan Ibrahimovic'i kenara aldı. Ibrahimovic'in yerine oyuna genç golcü Bojan Krkic dahil oldu. Ayrıca İspanyol teknik adam Busquets'in yerine de bir başka genç oyuncu Jeffren'i alarak bütün oyuncu değişikliklerini kullandı.

Bu değişikliklerden sonra oyunu iyice rakip yarı sahaya bulan Barcelona aradığı golü buldu. 83. dakikada savunma oyuncusu Gerard Pique'nin golüyle son şampiyon 1-0 öne geçti. İlk golü çok geç bulan Barcelona, ikinci golü kalan dakikalarda bulamayınca yarı finalde elenerek kupaya veda etti.

MOTTA 10 KİŞİ BIRAKTI VE FİNALİ KAÇIRDI

Inter'in orta saha oyuncusu Thiago Motta 10. ve 29. dakikalarda gördüğü sarı kart ile takımını 10 kişi bıraktı. Bir zamanlar Barcelona forması giyen Brezilyalı futbolcuyu, takım arkadaşları oyundan çıkarken sakinleştirmekte zorlandı. Motta 28. dakikada gördüğü kartla Inter'in Şampiyonlar Ligi'nde en erken kırmızı kart gören futbolcusu oldu. Motta ayrıca Bayern Münih ile oynanacak olanafinal maçında forma giyme şansını kaçırmış oldu.

Motta'dan önce 2007-2008 sezonunda Inter'in, Liverpool'a 2-0 mağlup olduğu karşılaşmanın 30. dakikasında kırmızı kart gören Marco Materazzi, Inter'de en erken kırmızı kart gören isim olmuştu.

KARDEŞLER KARŞI KARŞIYA

Gabriel Milito ve Diego Milito bu sezon Avrupa Kupaları'nda karşı karşıya gelen ikinci kardeş futbolcular oldular. Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde John Arne Riise (Roma) ve Bjorn Helge Riise (Fulham) ilk olarak karşı karşıya mücadele veren kardeşler olmuşlardı.

Milito kardeşler Riise kardeşlerden sonra ikinci kez karşı karşıya gelerek finale yükselmek için mücadele ettiler.

Diego ve Gabriel, Avrupa kupalarında karşı karşıya gelen yedinci kardeş futbolcular olarak tarihe de geçtiler.Arjantinli iki oyuncu daha önce 1999 ve 2003 yıllarında karşı karşıya gelmişlerdi.

O mücadelelerde Diego Milito, Racing Club ve Gabriel Milito Independiente forması altında bir birlerine rakip olmuşlardı.

MOURINHO, VALDES GERGİNLİĞİ

Karşılaşma sonrası Inter taraftarlarının Milano'nun ünlü Duomo meydanında finale çıkma başarısını kutladıkları bildirildi.


Inter, 38 yıl önce oynadığı son final karşılaşmasında, Hollanda'nın Ajax takımına kaybetmişti. Inter, daha önce bu kupayı 1964 ve 1965 yıllarında olmak üzere üst üste iki kez kazanmıştı.
Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde final, 22 Mayıs Cumartesi günü İspanya'nın Başkenti Madrid'deki Santiago Barnebeu Stadı'nda Almanya'nın Bayern Münih takımı ile İtalya'nın Inter takımları arasında oynanacak.

81 bin kişilik Santiago Barnebeu Stadı, aynı zamanda İspanyol devi Real Madrid'in sahası.
Karşılaşma sonrasında büyük sevinç yaşayan Jose Mourinho'nun Nou Camp'ta yumruk şov yapması ve Interli futbolcuların sevgi gösterilerine karşılık Nou Camp stadının su fıskiyelerinin çalışması geceye damgasını vurdu.

Golün kıymet, harbiyesi yok ama izlemeyenler olabilir


Barcelona Inter 1-0 28-04-2010

Hiç yorum yok: